Nieuws

88 pagina’s vragen en antwoorden(?)

Een instantie met de fraaie naam “Werken met de Stad (4) Ontwikkelorganisatie Ruimte Gemeente Utrecht” heeft een 88 pagina’s tellend concept document uitgegeven onder de naam “Vraag en antwoorddocument Energielandschap Rijnenburg en Reijerscop”. Hierin lijken alle vragen opgenomen die tijdens het ontwerpproces van de scenario’s voor het energielandschap zijn gesteld. De meeste vragen komen uit de drie werkbijeenkomsten; daarnaast zijn er veel vragen binnengekomen van belangengroepen, waaronder deze 38 van de Buren van Rijnenburg en Reijerscop. Vragenlijst Pauzelandschap Rijnenburg [pdf] .
Het document biedt boeiende lectuur voor de kerstdagen. Staat uw vraag er ook bij? En is ie ook beantwoord? Gezien het grote aantal vragen zijn meerdere vragen die over hetzelfde onderwerp gaan namelijk gebundeld en in één keer van een antwoord voorzien.
Let op: de heer J. van Elsberg, de persoon voor inlichtingen, is vervangen; de VVD heeft hier ook vragen over gesteld en over het proces. Mondelinge vragen VVD Rijnenburg

Ook is men erin geslaagd vragen niet of deels te beantwoorden. Ronduit ergerlijk is dat men het thema HINDER niet benoemt, maar de antwoorden (zonder details over de techniek, zoals de minimale lux sterkte waarop windmolens stil gezet worden vanwege slagschaduw) grotendeels onder de noemer ‘ H5. Vragen over technische aspecten van de zon- en windenergie’ plaatst. Hoezo is gezondheid een technisch aspect? Bestaat de mens nog wel bij deze instantie of is de opdracht nu de hinder van de burger maar helemaal te negeren?
Stel uw vragen (met onze 38 vragen) s.v.p. aan de nieuwe projectmanager. En mail ons de antwoorden op burenvanrijneburg@gmil.com.
U kunt het document hier downloaden:
Vraag en antwoorddocument Energielandschap Rijnenburg en Reijerscop