Nieuws

Buren van Rijnenburg toch welkom

“Jullie zijn uiteraard van harte welkom. Ik reken zelfs op jullie komst. Maar er zal geen tafel of standje zijn voor jullie. Het is een bijeenkomst die wordt georganiseerd door de gemeente om mensen te informeren over en reacties op te halen op de schetsscenario’s.“
Dit was het antwoord dat de Buren van Rijnenburg na tien dagen kregen op het vriendelijke verzoek om in De Schalm een tafel of bescheiden stand te krijgen tijdens de inloopbijeenkomst, waarbij de scenario’s voor een energielandschap in de polder Rijnenburg/Reijerscop worden gepresenteerd.

Nu blijken we tóch welkom te zijn bij de werkbijeenkomst op 17 mei in De Schalm, zo lezen we in de Nieuwsbrief Energielandschap Rijnenburg en Rijerscop, die gisteren werd ontvangen. Daarin staat het volgende: “Op advies van de gemeente Nieuwegein is besloten om verschillende belangenpartijen tijdens de werkbijeenkomst de mogelijkheid te bieden in gesprek te gaan met aanwezigen over de totstandkoming van een energielandschap. We hebben hiervoor AM Landskab, Buren van Rijnenburg en Reijerscop, Energie-U, Kopgroep grondeigenaren, Natuur Milieufederatie Utrecht en Stichting watersportbaan Midden-Nederland benaderd.”

Met dank aan de gemeente Nieuwegein.

Donderdag 17 mei – tussen 16:00 en 21:00 uur – De Schalm, De Meern