Nieuws

Crowdfunding actie tegen Windturbines langs A12 

Help nu – steun acties verkiezingscampagne tegen windturbines in Utrecht

De belangengroep Buren van Rijnenburg en Reijerscop verzet zich tegen de komst van 8 mega windturbines van 230 meter langs de A12 bij Nieuwegein en De Meern/Veldhuizen, in de polders Rijnenburg en Reijerscop. Dus in jouw achtertuin!

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 willen we ons nog nadrukkelijker profileren. Als we straks geen slapeloze nachten willen, als we straks voor onze zoon of dochter ook nog een betaalbare woning in Utrecht willen – dan moeten we nu nog meer in actie komen.

Welke politieke partijen kiezen voor windturbines in jouw achtertuin?

Wie zijn verantwoordelijk voor gezondheidsschade door overlast van (laagfrequent) geluid? Woningen kunnen door de windturbines, volgens onze berekeningen, 5 tot 15% netto in waarde verliezen. En windturbines blokkeren straks de bouw van 25.000 nieuwbouw woningen. Welke politieke partijen vinden dat geen probleem?

We hebben eerder de politieke partijen in Utrecht drie concrete stellingen (zie Stellingen Gemeenteraadsverkiezingen 2022 ) voorgelegd en zullen in de komende maanden hun reactie hierop vragen.

De Buren van Rijnenburg en Reijerscop (BVRR) wil haar stellingen nóg duidelijker in beeld brengen. Door debatten te organiseren en/of er aan mee te doen, te flyeren, voorlichting te geven via social media, etc. Daar is geld voor nodig. Voor huur van ruimte, opzetten van streaming sessies, drukwerk e.d.

Steun ons alsjeblieft en help ons met jouw donatie door te klikken op de oranje knop hieronder.

Doneer NU

Het bedrag mag je zelf kiezen. Je kunt met elke bank in Nederland betalen. Dank je wel!

Gelden komen op speciaal hiertoe geopende rekening van onze financiële man Adriaan van Assem. Over alle ontvangsten en uitgiften wordt rekening en verantwoording afgelegd.

Via onze website en nieuwsbrieven houden we je op de hoogte.

Photo by Karsten Würth (@inf1783) on Unsplash
Photo by Karsten Würth (@inf1783) on Unsplash