Nieuws

De Laatste kans!

Buren van Rijnenburg en Reijerscop roept alle inwoners van De Meern / Veldhuizen en Nieuwegein / Galecop op om aanwezig te zijn bij de Raads Informatie Bijeenkomst op dinsdag 2 april om 19:30 uur.
Het is uw/onze laatste kans om onze mening aan de gemeenteraad te laten horen.
Onze stelling is in ieder geval: Het bestemmingsplan met 4 windturbines van Rijne Energie moet van tafel. Stemt de raad wel daarvoor, dan zijn er grote risico’s en nog jarenlange procedures te verwachten.
De bijeenkomst met de Gemeenteraad duurt maar een uur, dus meld u aan via deze link en kies de juiste bijeenkomst (Raadsvoorstel Bestemmingsplan Energielandschap Rijnenburg): https://direc.to/imGe.
Het is in het oude Stadhuis, ingang Korte Minrebroederstraat.

Geen 4 mega windturbines in uw/onze achtertuin!

BVRR zal een klemmend beroep doen op de raad om omwonenden te beschermen voor overlast, gezondheidsrisico’s en waardedaling van de huizen.

Er is een alternatief plan van de grondeigenaren met turbines en zonne-energie waarbij de turbines vooral voor Industrieterrein Strijkviertel komen. Onder een aantal zeer duidelijke randvoorwaarden zou dat voor BVRR wellicht nog acceptabel zijn. Aanzienlijk minder overlast, minder gezondheidsschade en een betere integrale planning met bestaande en toekomstige woningbouw. Maar ook daar lijkt de Gemeente niet naar te willen luisteren/kijken. Lees daarover meer in  deze PDF (download).

Maar voor nu:

Meld je nu aan en kom op dinsdag 2 april om 19:30 uur naar het oude Stadhuis!