Nieuws

HELP, teken de petitie tegen 270 meter hoge windturbines in/om Utrecht

De Utrechtse gemeenteraad heeft ingestemd met vier reuzewindmolens, bijna drie keer de hoogte van de Dom, op 500 meter van Rijnenburg. Het plan is om dat op zeven locaties rond Utrecht te doen, pal naast woningen.

Bij Haarzuilens, Ockhuizen, Lage Weide, Noorderpark, Voordorpse Veld, de Uithof (USP) en bij Rijnenburg en Reijerscop.

Wij zijn groene voorvechters voor windmolens, hoe meer des te beter. Maar dat kan op zee veel voordeliger dan op land. Onderzoek van CE Delft (2023) laat zien dat windmolens op land niet nodig zijn om de energiecrisis het hoofd te bieden. Sterker nog, windmolens belemmeren de woningbouw en verergeren daarmee de wooncrisis. Bovendien is wetenschappelijk nog steeds niet duidelijk wat de gezondheidsrisico’s zijn van het voortdurende (deels laagfrequente onhoorbare) geluid van de windmolens. Kans is zeer reëel dat de nachtrust van duizenden omwonden wordt verstoord.

·       Stap 1 is dat we met 1.000 handtekeningen van stemgerechtigde Utrechters uiterlijk 18 juli a.s. een verzoek willen doen voor een referendum,
·       waarna we met stap 2 binnen zes weken met nog eens 10.000 handtekeningen dat referendum willen afdwingen, conform de lokale verordening voor raadgevende referenda. Hoort zegt het voort!

Klik hier om de petitie te ondertekenen. En vraag dat ook aan je partner, volwassen kinderen/ buren, …
Alvast zeer bedankt voor je steun!
Beeld: EenUtrecht
Beeld: EenUtrecht