Nieuws

OPROEP: Windturbine protest Reijerscop/Harmelen


OPROEP

Aanstaande zaterdag
14.30 – 15.15 uur
Windturbine protest Reijerscop/Harmelen

Zoals wij eerder berichtten is er naast een dreiging van 5 windturbine-plaatsingen langs de A12 in Rijnenburg ook een zoekgebied in het naastgelegen Reijerscop gedefinieerd voor 3 turbines. Het wordt allemaal nog vervelender nu Woerden ook aansluitend bij Harmelen aan de Reijerscop nog eens 2-5 windturbines wil gaan plaatsen.

Aanstaande zaterdag (19-6) wordt door enkele bewoners aan de Reijerscop in Harmelen op locatie met 3 gemeenteraadsleden gesproken.

Spandoek van 240 meter lang!

Langs de Blindeweg is er vanaf Harmelen naar Montfoort een 240 meter lang spandoek opgehangen om een beeld te geven wat 240 meter is. Zo hoog worden de turbines! Tussen 15:00 en 15:15 uur zal er ook een helikopter op 240 meter hoogte gaan hangen.

Om het protest kracht bij te zetten verzoeken we iedereen om dus komende zaterdag van 14:30 tot 15:15 uur ook even langs de Blindeweg te gaan staan. Neem je partner – kinderen en buren mee!

Hier is het:

Hier is het
Locatie Blindeweg

De bedoeling is dat de politiek echt een beeld krijgt hoe zeer de omwonenden tegen plaatsing zijn. Horizonvervuiling, geluidsoverlast, slagschaduw en Laag Frequent Geluid gaan voor 9% van de omwonenden ernstige gezondheidsproblemen opleveren (bron RIVM). Omliggende woningen dreigen tot 7% minder waard te worden.

Voorkomen van windturbines bij Harmelen zet ook druk op de plaatsingen in Rijerscop/Utrecht en Rijnenburg. Komt dus allen zaterdag even langs. Het is in de buitenlucht en als iedereen gewoon 1,5 meter afstand houdt komt het vast helemaal goed.

Graag tot zaterdagmiddag!